Logica Ministerului Educației

Standard

Probabil speriat de „exodul” copiilor către învățământul privat, învățământul alternativ și cel confesional, Ministerul Educației a pornit inspecții riguroase în școlile și grădinițele din aceste tipuri de învățământ să vadă exact ce “vrăji” fac cei de acolo pentru a-i deturna pe atât de mulți copii din excepționalul, bine-organizatul, eficientul învățământ tradițional. Nu și-au pus deloc problema că poate acesta din urmă e de verificat, că poate rezultatul a mai mult de 20 de ani de organizare execrabilă a început să se vadă de mult mult timp, că dacă ei nu se trezesc, părinții au încetat de ceva vreme să mai doarmă, că acești copii merită mult mai mult decât ei pot să conceapă și mai ales că, acționând așa, doar perpetuază un tip de gândire destructivă care nu a adus nimic bun niciodată. Minți luminate din conducerea acestui minister gândesc doar cum să dea vina pe alții pentru tot ceea ce nu funcționează, în loc să se întrebe cum s-a ajuns în această situație și mai ales cum pot repara acum măcar o parte din răul făcut. Lipsa vizionarismului e marea problemă a tuturor guvernanților care s-au perindat în “anii libertății noastre”, iar Ministerul Educației este poate cel mai vizibil exemplu al acestei deficiențe patologice pentru că, pentru a înțelege cu adevărat Copilul în slujba căruia ești, trebuie să fii puțin intuitiv, iluminat și vizionar și să vezi viitorul Adult din el. Asta dacă îți dorești o societate funcțională*…

* (Sincer, am început să mă gândesc că nu-ți dorești. Pentru că adulții dintr-o societate funcțională ar putea, din când în când, să iasă pe stradă și să strige că refuză să fie otrăviți, de exemplu. Și de aici la a te da jos pe tine din locul tău călduț-călduț nu e decât un strigăt.)
scream
(Edvard Munch – The Scream)

6 responses »

 1. Da, în loc să vadă toată situaţia ca pe o critică costructivă şi să repare ceea ce a greşit şi ce se greşeşte în continuare, mai bine îi pedepseşte pe cei ce îndrăznesc să aleagă o cale mai bună sau să construiască ceva mai bun! Tipic!

 2. Avand in vedere ca fac parte din sistem nici nu au cum sa constientizeze ce nu e bine la el. Ideal ar fi ca daca tot merg pe la alternativi, particulari etc sa aduca imbunatatiri si in ograda lor. Sincer, ma cam indoiesc ca asta se va intampla.

 3. Scoala din Romania a ajuns o afacere. De ce spun asta: cei care au copii la gradinita sau in clasele primare sunt fortati sa plateasca pana si manualele. Ar fi trebuit sa fie gratuite, pentru ca sunt familii cu venituri medii spre mici, nu se poate sa fie fortati sa plateasca pt ca Ministerul aproba toate cursurile, caietele tip sau cd-urile care li se aduc copiilor in clase ca la talcioc.
  Anca cu permisiunea ta o sa las linkul de pe blogul meu unde sunt articole interesante si chiar am abordat subiecte sensibile cu privire la invatamantul romanesc.
  Toate bune!
  Cu drag, Lucia

  http://blog.maxbebe.ro/category/gradinita-si-scoala/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s